Het ontstaan van mindful fotograferen

Uit je hoofd en in je hart. Het vertragen en kiezen om even tot jezelf te komen. Daar nemen we vaak geen tijd voor in het dagelijks leven. Toch heeft mindful fotograferen mij enorm veel gebracht.

In 2017 nam ik even afstand van de ratrace in Nederland en fotografeerde ik Faro op mijn manier, zonder druk van een deadline of opdrachtgever. Dit gaf rust, plezier en bracht nieuwe perspectieven met zich mee.

En dit ervaarde ik opnieuw in maart 2020. De opdrachten bleven uit, werden verplaatst of geannuleerd. Het weerhield mij niet om alsnog mijn camera te pakken. Juist in deze stille periode heb ik mezelf opnieuw leren kennen.

Ik ben mij gaan verdiepen in de helende kant van fotografie, ik las boeken over mindfulness, zelfontwikkeling en volgde een online cursus over therapeutische fotografie. Maar het belangrijkste: ik ging in stilte naar buiten. Soms met en soms zonder mijn camera en er kwam uiteindelijk stilte van binnen.

Mindful fotograferen gaat niet om het perfecte plaatje maar om onthaasten, je creativiteit ontdekken, in het moment zijn en nieuwe perspectieven ontdekken.

Inmiddels heb ik een internationale training afgerond waarin coaching en fotografie samenkomen en kan ik mijn klanten op een nieuwe manier helpen door middel van fotografie en begeleiding op een laagdrempelige manier.

Ga je een keer mee tijdens een Mindful Photowalk?